Recept
« Terug naar recepten
Taart met artisjokken, garnalen en krabvlees)
PT60M
Taart met artisjokken, garnalen en krabvlees)
Een heerlijk taart met artisjokken, garnalen en krabvlees) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cookaround
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart met artisjokken, garnalen en krabvlees) te bereiden
Maak de artisjokken schoon. Verwijder de buitenste bladeren. Snijd het binnenste in schijfjes en leg ze in water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Warm de olie op. Bak de artisjokken hierin.
Voeg de garnalen toe.
Op het einde voeg je het uitgelekte krabvlees toe. Laat nog enkele minuten verder bakken. Kruid met peper en zout.
Leg het kruimeldeeg in een bakvorm. Doorprik het deeg met een vork.. Maak ondertussen een bechamel. Smelt de boter. Voeg bloem toe en laat enkele minuten bakken, terwijl je roert. Voeg de melk toe tot je een stevige bechamelsaus hebt. Laat afkoelen. Voeg de eieren en parmezaan toe.
Vul het deeg eerst met de bechamel. Leg daarop een laag van de artisjokken, garnalen en krab.
Daarop leg je weer een laag bechamel. Kruil het deeg wat over en bestrijk met melk. Bak 40 minuten in een oven van 180°C.
Voeg de garnalen toe.
Op het einde voeg je het uitgelekte krabvlees toe. Laat nog enkele minuten verder bakken. Kruid met peper en zout.
Leg het kruimeldeeg in een bakvorm. Doorprik het deeg met een vork.. Maak ondertussen een bechamel. Smelt de boter. Voeg bloem toe en laat enkele minuten bakken, terwijl je roert. Voeg de melk toe tot je een stevige bechamelsaus hebt. Laat afkoelen. Voeg de eieren en parmezaan toe.
Vul het deeg eerst met de bechamel. Leg daarop een laag van de artisjokken, garnalen en krab.
Daarop leg je weer een laag bechamel. Kruil het deeg wat over en bestrijk met melk. Bak 40 minuten in een oven van 180°C.