Recept
« Terug naar recepten
Taart met limoen en aardbeien
PT90M
Taart met limoen en aardbeien
Een heerlijk taart met limoen en aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart met limoen en aardbeien te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Springvorm invetten en bestuiven met wat bloem. Bloem en maïzena met snufje zout boven kom zeven. In beslagkom bastersuiker en eieren met handmixer in ca. 10 minuten tot crèmekleurige massa kloppen. Bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor spatelen. Beslag in vorm schenken. In oven taart in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken. In open oven taart ca. 20 minuten laten afkoelen. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen, limoen uitpersen. In kom vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot dikke, stevige crème kloppen. Taart overlangs doorsnijden. Onderste helft bestrijken met lemon curd en helft van roommengsel. Bovenste taarthelft erop leggen. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Garneren met limoenrasp en aardbeien.