Recept
« Terug naar recepten
Taart van macadamianoten
PT60M
Taart van macadamianoten
Een heerlijk taart van macadamianoten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Internetrecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart van macadamianoten te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Duw de geraspte kokosnoot op de taartbodem en in de zijkanten ervan. Indien u gezouten noten hebt, moet u ze in een vergiet doen en goed afspoelen met heet water - daarna met keukenpapier droogdeppen.
Meng de eieren, siroop, suiker, vanille en zout in een grote kom. Roer alles goed door elkaar. Roer er de gehakte macadamianoten door. Giet het mengsel in de taartbodem.
Bak in de oven gedurende 15 minuten. Verminder dan de warmte tot 165°C en bak de taart verder tot de bovenkant bruin is en de vulling is gestold; dit duurt ongeveer 30 minuten. Laat de taart afkoelen.
Sla de slagroom stijf en meng voorzichtig met de likeur. Snij de taart in parten en serveer er de kokosslagroom afzonderlijk bij.