Recept
« Terug naar recepten
Taart van romige mousse en mango
PT45M
Taart van romige mousse en mango
Een heerlijk taart van romige mousse en mango recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart van romige mousse en mango te bereiden
keukenmachine lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm Bereiden
In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.
In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.