KookJij

Taartje met oesterzwam en geitenkaas

Een heerlijk taartje met oesterzwam en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje met oesterzwam en geitenkaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels olijfolie met tijm, basilicum en knoflook. Snij aardappelen en courgettes in plakken van zo'n 0,5 cm. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Leg de plakjes courgette en aardappel samen met de oesterzwammen in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Besprenkel met de kruidenolie en zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
2

Haal de schotel uit de oven en laat wat afkoelen. Maak torentjes met een plak aardappel, een plak courgette en een oesterzwam. Werk af met wat brokjes geitenkaas en wat honing.
3

Zet de torentjes 20 minuten in de oven tot de geitenkaas lichtjes smelt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Helemaal mee eens;);)
fijnproever

fijnproever zegt:
Anna, dit is toch de bedoeling juist van Kookjij, dat we er zijn voor elkaar, of niet soms. Uiteindelijk eet iedereen van ons wel elke dag, en is het fijn dat we elkaar daarmee kunnen helpen;)
Anna

Anna zegt:
Zo is het maar net, maar soms is dit artikel van Jan wel eens handig, voor als je Echt de draad kwijt bent, al zal jij daar niet zo'n last van hebben, haha:p:p
(http://www.kookjij.nl/blog/maten-en-gewichten-versie-van-jan-a-van-der-hoeden)
fijnproever

fijnproever zegt:
Over de inhoud wil ik niet betwisten, hier in huis zijn er misschien 3 of 4 met een verschillende inhoud, maar zullen maar best de gulden middenweg nemen zo is iedereen tevreden:D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
Inderdaad Anna, bij mijn volgend gerecht heb ik ook nog eens apart vermeld ;)
Anna

Anna zegt:
Oh, ja, taal der zuiderlingen. Dom, had Jan A. al eens uitgelegd. Onze theelepel is 3 cc en de koffielepel is 5 cc. Zal wel zijn: "ons ben zuunig":p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Anna, staat hier bij ons in België voor koffielepel wat jullie verstaan onder theelepel. Waarschijnlijk wordt er in Nederland meer thee gedronken dan koffie;):D:D
Anna

Anna zegt:
Erwin, wat is kl? (bij ingrediënten)
Kleine lepel, of moet het tl (theelepel) zijn?;);)