Recept
« Terug naar recepten
Taartje van Groene loss asperges
PT40M
Taartje van Groene loss asperges
Taartje van Groene loss asperges ( zie opmerkingen )
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van Groene loss asperges te bereiden
Kopjes van de asperges afsnijden en in 100 ml kippenbouillon 3 min. koken en in de bouillon laten afkoelen.
Rest van de asperges schuin in dunne plakjes snijden en in wat olijfolie met 1 fijn gesneden teen knoflook en 1/2 fijn gesneden sjalotje gaar bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
De twee forelfilets in 4 mooie dunne plakjes snijden en even aanbakken in boter totdat ze net gaar zijn.
Op smaak brengen met zout en peper.
Snij de grotchampignons klein en bak ze in wat olijfolie op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Voeg 1/2 fijn gesneden sjalotje en 1 fijn gesneden teen knoflook toe en bak even mee.
Voeg 50 ml room en 2-3 el kippenbouillon toe en laat het inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de wontonvelletjes in 4 min. gaar in 1 1/2 liter kippenbouillon.
Fruit 1 fijn gesneden teen knoflook en 1 fijn gesneden sjalotje in wat olijfolie.
Blus af met 200ml kippenbouillon en 100 ml room en laat voor de helft inkoken.
Voeg 2 el citroensap toe, spoel de ansjovis af onder stromend water en snij deze klein.
Doe alles in een blender en maal alles goed fijn.
Voeg 50 gram boter toe en 2 el gehakte peterselie.
Breng op smaak met peper.
Maak laagjes in de rvs ringen: begin met een wontonvelletje, vervolgens de aspergesstukjes, weer een wontonvelletje, laagje forel wontonvelletje, laag champignons en sluit af met een wontonvelletje.
In 15 min. verwarmen in een voorverwarmde oven op 125 graden C.
Plaats het taartje op een bedje van sla, garneer met de warm gemaakte aspergekopjes en schenk de de saus ernaast.
Rest van de asperges schuin in dunne plakjes snijden en in wat olijfolie met 1 fijn gesneden teen knoflook en 1/2 fijn gesneden sjalotje gaar bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
De twee forelfilets in 4 mooie dunne plakjes snijden en even aanbakken in boter totdat ze net gaar zijn.
Op smaak brengen met zout en peper.
Snij de grotchampignons klein en bak ze in wat olijfolie op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Voeg 1/2 fijn gesneden sjalotje en 1 fijn gesneden teen knoflook toe en bak even mee.
Voeg 50 ml room en 2-3 el kippenbouillon toe en laat het inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de wontonvelletjes in 4 min. gaar in 1 1/2 liter kippenbouillon.
Fruit 1 fijn gesneden teen knoflook en 1 fijn gesneden sjalotje in wat olijfolie.
Blus af met 200ml kippenbouillon en 100 ml room en laat voor de helft inkoken.
Voeg 2 el citroensap toe, spoel de ansjovis af onder stromend water en snij deze klein.
Doe alles in een blender en maal alles goed fijn.
Voeg 50 gram boter toe en 2 el gehakte peterselie.
Breng op smaak met peper.
Maak laagjes in de rvs ringen: begin met een wontonvelletje, vervolgens de aspergesstukjes, weer een wontonvelletje, laagje forel wontonvelletje, laag champignons en sluit af met een wontonvelletje.
In 15 min. verwarmen in een voorverwarmde oven op 125 graden C.
Plaats het taartje op een bedje van sla, garneer met de warm gemaakte aspergekopjes en schenk de de saus ernaast.