Recept
« Terug naar recepten
Taartje van hazebout met een soufflé van bruine bo
PT500M
Taartje van hazebout met een soufflé van bruine bo
Een heerlijk taartje van hazebout met een soufflé van bruine bo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
500 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
restaurant de vlindertuin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van hazebout met een soufflé van bruine bo te bereiden
Pekel de bouten gedurende ca. 3 uur, spoel af en gaar 8 uur in ganzenvet op 90°C.
Pluk het vlees daarna en plaats in een ring.
Kook de bruine bonen gaar, maar voeg 15 minuten vóór gaarheid de rijst en de verse peper toe.
Doe de gare massa eveneens in de ring.
Maak een roux van bloem en boter, roer er de gepureerde bonen door, haal van het vuur en roer er de eidooiers door.
Sla de eiwitten op en spatel erdoor.
Vul soufflé-vormpjes en laat au bain marie in ca. 1 uur garen.
Schaaf mooie plakken truffel voor de garnering.
Doe de overige truffel in de room, voeg de koek erbij, verwarm en draai in de keukenrobot tot een gladde crème.
Pluk het vlees daarna en plaats in een ring.
Kook de bruine bonen gaar, maar voeg 15 minuten vóór gaarheid de rijst en de verse peper toe.
Doe de gare massa eveneens in de ring.
Maak een roux van bloem en boter, roer er de gepureerde bonen door, haal van het vuur en roer er de eidooiers door.
Sla de eiwitten op en spatel erdoor.
Vul soufflé-vormpjes en laat au bain marie in ca. 1 uur garen.
Schaaf mooie plakken truffel voor de garnering.
Doe de overige truffel in de room, voeg de koek erbij, verwarm en draai in de keukenrobot tot een gladde crème.