KookJij

Taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm

Een heerlijk taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookstudio Kitch-ing
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm te bereiden

BEREIDINGSWIJZE TAARTJE:
Schil de rosevalaardappels en kook ze gaar in kokend water met zout. Als ze gaar zijn afgieten en even droogstomen.
De aardappels met een pureeknijper of stamper fijnmaken.
De knoflook schillen en fijnhakken, dit mengen met de goede olijfolie.
Maak de puree aan met de olie en breng op smaak met zout en peper.
Laat de puree afkoelen.
Was de sla en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de frisée in mondzame stukjes.
Pel de scampi`s, maar laat het staartje eraanzitten. Haal het darmkanaal eruit.
BEREIDINGSWIJZE TRUFFELCRÈME:
Klop de room en crème fraîche lobbig en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nu de truffelolie toe en zet apart.
DOORGEVEN:
Laat een koekenpan warm worden, olijfolie in de pan en bak de scampi`s gaar. Haal ze uit de pan.
Zet de ringen op de borden en vul de ringen met de koude puree ¾.
Hierop de frisee leggen die door de dressing is gehaald.
Leg hierop de scampi`s en druppel de truffelcrème eromheen, haal de ringen weg.
Zet het rivierkreeftje als laatste schuin tegen het taartje.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst