Recept
« Terug naar recepten
Taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm
PT45M
Taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm
Een heerlijk taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookstudio Kitch-ing
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van rosevalpuree met scampi en truffelcrèm te bereiden
BEREIDINGSWIJZE TAARTJE:
Schil de rosevalaardappels en kook ze gaar in kokend water met zout. Als ze gaar zijn afgieten en even droogstomen.
De aardappels met een pureeknijper of stamper fijnmaken.
De knoflook schillen en fijnhakken, dit mengen met de goede olijfolie.
Maak de puree aan met de olie en breng op smaak met zout en peper.
Laat de puree afkoelen.
Was de sla en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de frisée in mondzame stukjes.
Pel de scampi`s, maar laat het staartje eraanzitten. Haal het darmkanaal eruit.
BEREIDINGSWIJZE TRUFFELCRÈME:
Klop de room en crème fraîche lobbig en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nu de truffelolie toe en zet apart.
DOORGEVEN:
Laat een koekenpan warm worden, olijfolie in de pan en bak de scampi`s gaar. Haal ze uit de pan.
Zet de ringen op de borden en vul de ringen met de koude puree ¾.
Hierop de frisee leggen die door de dressing is gehaald.
Leg hierop de scampi`s en druppel de truffelcrème eromheen, haal de ringen weg.
Zet het rivierkreeftje als laatste schuin tegen het taartje.
Schil de rosevalaardappels en kook ze gaar in kokend water met zout. Als ze gaar zijn afgieten en even droogstomen.
De aardappels met een pureeknijper of stamper fijnmaken.
De knoflook schillen en fijnhakken, dit mengen met de goede olijfolie.
Maak de puree aan met de olie en breng op smaak met zout en peper.
Laat de puree afkoelen.
Was de sla en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de frisée in mondzame stukjes.
Pel de scampi`s, maar laat het staartje eraanzitten. Haal het darmkanaal eruit.
BEREIDINGSWIJZE TRUFFELCRÈME:
Klop de room en crème fraîche lobbig en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nu de truffelolie toe en zet apart.
DOORGEVEN:
Laat een koekenpan warm worden, olijfolie in de pan en bak de scampi`s gaar. Haal ze uit de pan.
Zet de ringen op de borden en vul de ringen met de koude puree ¾.
Hierop de frisee leggen die door de dressing is gehaald.
Leg hierop de scampi`s en druppel de truffelcrème eromheen, haal de ringen weg.
Zet het rivierkreeftje als laatste schuin tegen het taartje.