Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle al Ragu ( zie opm)
PT30M
Tagliatelle al Ragu ( zie opm)
Een heerlijk tagliatelle al ragu ( zie opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Giuliano Hazan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle al Ragu ( zie opm) te bereiden
Doe de olie, iets meer dan de helft van de boter en alle ui in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui mooi goudgeel.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en blijf bakken tot ze wat kleur krijgen.
Voeg het vlees toe en maak de stukjes met een houten lepel goed los.
Bestrooi ze met een beetje zout en bak tot ze hun rauwe kleur kwijt zijn;
roer af en toe.
Voeg de wijn toe en laat hem volledig verdampen; roer af en toe.
Voeg de melk toe, strooi er de nootmuskaat over en laat al roerend bijna alle melk verdampen.
Voeg de tomaten toe, roer en zet het vuur heel laag zodra ze beginnen te pruttelen.
Laat het geheel minstens 3 uur pruttelen; roer af en toe.
Doe de pasta met 1 el zout in 4 liter kokend water, roer goed en kook de massa al dente. gaar.
Giet de pasta af, meng hem met de hete of opgewarmde saus, de rest van de boter en de vers geraspte kaas.
Voeg zonodig nog wat zout toe en dien het gerecht direct op.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en blijf bakken tot ze wat kleur krijgen.
Voeg het vlees toe en maak de stukjes met een houten lepel goed los.
Bestrooi ze met een beetje zout en bak tot ze hun rauwe kleur kwijt zijn;
roer af en toe.
Voeg de wijn toe en laat hem volledig verdampen; roer af en toe.
Voeg de melk toe, strooi er de nootmuskaat over en laat al roerend bijna alle melk verdampen.
Voeg de tomaten toe, roer en zet het vuur heel laag zodra ze beginnen te pruttelen.
Laat het geheel minstens 3 uur pruttelen; roer af en toe.
Doe de pasta met 1 el zout in 4 liter kokend water, roer goed en kook de massa al dente. gaar.
Giet de pasta af, meng hem met de hete of opgewarmde saus, de rest van de boter en de vers geraspte kaas.
Voeg zonodig nog wat zout toe en dien het gerecht direct op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Je hebt maar 1 zo'n wortel nodig,maar je moet het onder de kraan
(dun)schillen,want ze geeft nogal af en de smaak benadert de worteltjes uit het recept. Eet smakelijk!
bertal zegt:
Bedankt voor jullie suggestie's aan Marina.
succes met het koken:);)
m.v.g. Bert Allers