KookJij

Tagliatelle met bolognesesaus

Een heerlijk tagliatelle met bolognesesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 615 kCal energie
24 Gram eiwit
35 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Margriet kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met bolognesesaus te bereiden

1. Verhit de boter en olie in een grote braadpan. Bak er de blokjes spek in uit, voeg ui, bleekselderij en wortel toe. Fruit de groenten boven een hoog vuur.
2. Pers er de knoflook boven uit. Voeg het gehakt toe en bak het, prakkend met een vork, tot het gaar en rul is. Roer er de bouillon door, voeg de tomaten met het sap uit het blik en de tomatenpuree toe.
3. Breng het mengsel aan de kook en voeg er zout, peper, peterselie, tijm en basilicum aan toe. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat alles 40-50 minuten zachtjes stoven.
4. Schenk de rode wijn bij de saus en laat deze, zonder deksel, nog 10 minuten zachtjes wat inkoken.
5. Kook de tagliatelle beetgaar in kokend water met zout en olijfolie, haal de nestjes pasta na enkele minuten koken met twee vorken uit elkaar.
6. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken en spoel hem even onder de koude kraan.
7. Doe de tagliatelle over in een voorverwarmde schaal. Geef de saus en de geraspte kaas er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst