KookJij

Tagliatelle met knoflookroomsaus en paddestoelen

Een heerlijk tagliatelle met knoflookroomsaus en paddestoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met knoflookroomsaus en paddestoelen te bereiden

De bloem samen met het eigeel, het eiwit en de olijfolie tot een glad en soepel deeg kneden ( dit gaat heel makkelijk met een broodbak machine)
ALs het deeg klaar is dit door de pasta machine halen ( steeds dunner uitrollen). daarna door met de pastamachine snijden tot tagliatelle.
De pasta omhangen om te drogen.

Paddestoelen schoonborstelen en snijden.
De knoflook fijn snijden.
een klontje boter smelten en de knoflook fruiten.
Voeg de slagroom en de bouillonpoeder toe, ;aat dit inkoken tot een romige saus.
Hak de peterselie fijn
Bak de paddestoelen tot het vocht is verdampt, voeg de peterselie toe en draai het vuur uit( eventueel wat peper en zout toe voegen naar smaak.
Snij de basilicum fijn en rasp de parmesan.
De basilicum is bedoeld om na de tijd toe te voegen.
De paddestoelen en de saus blijven apart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Alex
Lijkt mij niet slecht, ga ik proberen. Moet het deeg niet eerst een uur opstijven in de KKast?
dank,
Hans:)