Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met Pistache-Room
PT45M
Tagliatelle met Pistache-Room
Een heerlijk tagliatelle met pistache-room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met Pistache-Room te bereiden
1).Draai van de nootjes en boter, peper en zout een soort pesto.
2).Fruit de uien in de olie aan tot de uien zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog eventjes verder.
3).Ondertussen de tagliatelle al dente garen en bewaar minstens 250 cc kookwater.
4).Doe in een grote pan met dikke bodem de nootjes pesto met 125 cc tagliatelle kooknat. Breng aan de kook en kook net zo lang tot het water is verdampt.
5).Doe de uien-knoflook er bij en roer goed door.
6).Giet nu langzaam onder roeren de kookroom er bij en breng dan op smaak met peper en wellicht nog ietsje zeezout.
7).Roer nu de pasta er door en dan de Parmezaanze kaas.
2).Fruit de uien in de olie aan tot de uien zacht zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog eventjes verder.
3).Ondertussen de tagliatelle al dente garen en bewaar minstens 250 cc kookwater.
4).Doe in een grote pan met dikke bodem de nootjes pesto met 125 cc tagliatelle kooknat. Breng aan de kook en kook net zo lang tot het water is verdampt.
5).Doe de uien-knoflook er bij en roer goed door.
6).Giet nu langzaam onder roeren de kookroom er bij en breng dan op smaak met peper en wellicht nog ietsje zeezout.
7).Roer nu de pasta er door en dan de Parmezaanze kaas.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep dit Siciliaanse gerecht in de voorverwarmde diepe borden.