Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met scampi in paprikasaus
PT30M
Tagliatelle met scampi in paprikasaus
Een heerlijk tagliatelle met scampi in paprikasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met scampi in paprikasaus te bereiden
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in vieren. Leg ze in een ovenschotel en grill in de oven tot de schil begint te blazen en bruin/zwart wordt. Haal uit de oven en dek de ovenschotel af met aluminium- of vershoudfolie. Laat een 10-tal minuten staan. Verwijder de schil en pureer de paprika’s met de mixer. Hou enkele blokjes paprika over voor de afwerking. Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper de ui fijn en fruit in een pan met olie. Als de ui bijna klaar is, voeg de geperste knoflook en rozemarijn toe en laat nog 2 minuten meebakken. Voeg de ontdooide scampi’s toe en bak ze 2 minuten. Blus ze met de witte wijn. Breng de gemixte paprika’s in de pan en laat 1 minuut doorkoken. Zet op een laag vuur en roer er de room door. Breng op smaak met een snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout. Serveer de pasta in een diep bord en schep de scampi met saus er bovenop. Werk af met rozemarijn en blokjes paprika.