Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle verde alla ricotta
PT45M
Tagliatelle verde alla ricotta
Een heerlijk tagliatelle verde alla ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle verde alla ricotta te bereiden
Kook de tagliatelle 8-12 min.in kokend water met zout beetgaar en laat deze goed uitlekken.Meng 2 el.kokend water met de ricotta of de kwark.Blijf roeren tot er een romige saus ontstaat en breng het op smaak met nootmuskaat en zout.Vet een ovenschaal in en schep afwisselend laagjes tagliatelle en kaas in de schaal en endigd met een laagje kaas.Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas en klontjes boter.Bak de pasta ca.30 min.in een voorverwarmde oven (180C) tot de bovenlaag goudbruin is en serveer direct.
Serveer er een salade van tomaten,paprika en uien bij.
Serveer er een salade van tomaten,paprika en uien bij.
Someone zegt:
dus afwisselend laagjes tagliatelle en kaas(lees ricotta) want achteraf komt pas de parmezaanse kaas aan bod.