Heb dit recept op zaterdag morgen 21-11-2009 bedacht.
Ga het vanmiddag uit proberen hoe dit uitpakt laat dit zeker nog weten hier
Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelli met spinaziesaus en kippenlever
PT60M
Tagliatelli met spinaziesaus en kippenlever
Een heerlijk tagliatelli met spinaziesaus en kippenlever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marcel Kraaijenoord
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Own brain
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelli met spinaziesaus en kippenlever te bereiden
Als eerste maken we het deeg voor de tagliatellli.
375 gram tarwebloem in de mengschaal maak in het midden een kuiltje.
Hierin gooi je drie eieren en meng dit geheel eerst met een vork vanuit het midden uit daarna verder met de hand.
Probeer een zo mooi en glad deeg te krigen veeel kneden en af en toe flink met het deeg op de aanrecht slaan.
Laat het deeg daarna rusten tot vlak voor gebruik.
was de spinazie en kook deze met aanhangend vocht en de knoflooktenen mooi gaar.
teveel aan vocht afgieten eventueel opvangen (veel vitamine in dit vocht).
Hierna de spinazie en knoflooktenen met de staafmixer lekker glad en fijn maken (niet te fijn).
Kook de kippenlever gaar en snij deze in kleine stukken.
Bak de spekjes mooi bruin in de bakpan
Doe de uitjes en kippenlever erbij even laten meebakken.
Spinazie erbij met de bakjes boursin en alles even goed warm laten worden niet te hard door laten koken.
Neem nu het deeg en maak daar tagliateeli van op de voorschreven manier rustig aan deeg steeds dunner maken en niet te lang laten worden.
vervolgens even koken tot de tagliatelli mooi gaar is.
doe wat tagliatelli op een bord wat spinazieaus erover heen .
Eet smakelijk
375 gram tarwebloem in de mengschaal maak in het midden een kuiltje.
Hierin gooi je drie eieren en meng dit geheel eerst met een vork vanuit het midden uit daarna verder met de hand.
Probeer een zo mooi en glad deeg te krigen veeel kneden en af en toe flink met het deeg op de aanrecht slaan.
Laat het deeg daarna rusten tot vlak voor gebruik.
was de spinazie en kook deze met aanhangend vocht en de knoflooktenen mooi gaar.
teveel aan vocht afgieten eventueel opvangen (veel vitamine in dit vocht).
Hierna de spinazie en knoflooktenen met de staafmixer lekker glad en fijn maken (niet te fijn).
Kook de kippenlever gaar en snij deze in kleine stukken.
Bak de spekjes mooi bruin in de bakpan
Doe de uitjes en kippenlever erbij even laten meebakken.
Spinazie erbij met de bakjes boursin en alles even goed warm laten worden niet te hard door laten koken.
Neem nu het deeg en maak daar tagliateeli van op de voorschreven manier rustig aan deeg steeds dunner maken en niet te lang laten worden.
vervolgens even koken tot de tagliatelli mooi gaar is.
doe wat tagliatelli op een bord wat spinazieaus erover heen .
Eet smakelijk
Sonja zegt:
heb dit recept van je uitgeprobeerd alleen de tagliatelli was kant en klaar :) maar het was super word een van mijn vaste recepten compliment !