Recept
« Terug naar recepten
Tajine met lamsvlees en dadels
PT180M
Tajine met lamsvlees en dadels
Een heerlijk tajine met lamsvlees en dadels recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met lamsvlees en dadels te bereiden
1. Verhit 4 eetlepels olijfolie met een snuifje zout in een tajineschaal en leg het vlees erin. Strooi er het paprikapoeder over. Doe er de ui, tomaat, peterselie en koriander bij en bak het mengsel 5 minuten. Giet er de rest van de olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout.
2. Giet er runderbouillon bij tot alles onder staat. Zet het deksel op de tajine en stoof het vlees 1 tot 1,5 uur.
3. Leg, zodra het vlees klaar is, de courgette, dadels en de in vier gesneden gekonfijte citroen erop en schep er een paar lepels kookvocht over. Breng opnieuw aan de kook en laat nog eens 10 minuten stoven met het deksel op de tajine.
Schep het geheel voorzichtig om en serveer.
Lekker met couscous.
2. Giet er runderbouillon bij tot alles onder staat. Zet het deksel op de tajine en stoof het vlees 1 tot 1,5 uur.
3. Leg, zodra het vlees klaar is, de courgette, dadels en de in vier gesneden gekonfijte citroen erop en schep er een paar lepels kookvocht over. Breng opnieuw aan de kook en laat nog eens 10 minuten stoven met het deksel op de tajine.
Schep het geheel voorzichtig om en serveer.
Lekker met couscous.