Recept
« Terug naar recepten
Tajine: rundsstoofvlees met groenten
PT90M
Tajine: rundsstoofvlees met groenten
Stoofkarbonade (runds) of stoverij is een typisch Belgisch gerecht (in Wallonië carbonade flamande genoemd) en verkrijgbaar in de meeste frietkotten en talrijke restaurants in België.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: rundsstoofvlees met groenten te bereiden
- Bak het vlees mooi bruin aan in boter.
- Wortel, ajuin in blokjes snijden, look zeer fijn snijden. Spruiten heel laten.
- Tajine goed opwarmen voeg het vlees en groenten toe kruid naar smaak. Zet het vuur zo klein mogelijk voeg de bouillon toe en leg de peperkoek er boven op. Deksel op de tajine en laat nu maar rustig garen af en toe even omroeren.
- Serveer met vers gebakken dikke frietjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: