Recept
« Terug naar recepten
Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten
PT80M
Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten
Een heerlijk tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten te bereiden
Snij het vlees in grote blokjes met een zijde van ongeveer 5 cm. Schil de gember en hak er een soeplepel vol van.
Giet een scheutje olie in een grote bakpan en braad daarin het vlees in. Doe er vervolgens de gehakte gember, de komijn, de saffraan, zout en peper bij. Meng om het vlees te laten doordrenken en dek af met water.
Snij de artisjokharten in grote stukken. Doe ze vervolgens bij het vlees, samen met de erwten, en giet er indien nodig wat water bij.
Doe in een tajineschaal en laat een uur sudderen in een oven op 180 graden, totdat het vlees loskomt.
Voor een steviger gerecht kan je het water vervangen door ontvette bouillon.
Giet een scheutje olie in een grote bakpan en braad daarin het vlees in. Doe er vervolgens de gehakte gember, de komijn, de saffraan, zout en peper bij. Meng om het vlees te laten doordrenken en dek af met water.
Snij de artisjokharten in grote stukken. Doe ze vervolgens bij het vlees, samen met de erwten, en giet er indien nodig wat water bij.
Doe in een tajineschaal en laat een uur sudderen in een oven op 180 graden, totdat het vlees loskomt.
Voor een steviger gerecht kan je het water vervangen door ontvette bouillon.