Recept
« Terug naar recepten
Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen
PT55M
Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen
Een heerlijk tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van kip met olijven en gekonfijte citroen te bereiden
Verdeel de kip in 4 of 8 stukken. Hak peterselie, knoflook en ui fijn en strooi over de kip. Kruid met peper, zout en gember en wentel de kip door een scheutje olie. Schik de kipdelen in een tajine en zet ze zonder deksel op laag vuur. Laat mooi kleuren, draai de kip af en toe om. Voeg saffraan en een glas water toe en dek de tajine af. Laat zachtjes verder garen gedurende 25 tot 30 min. Schil de wortelen en snij ze in reepjes, snij ook de gekonfijte citroen in reepjes. Voeg de wortelen 10 min. voor het einde van de gaartijd bij de kip. Voeg na 5 min. ook de olijven en de citroen toe en warm nog even door. Serveer de tajine met Marokkaans brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
zalige kerst, kijk eens op de recepten van Martine de Clercq. Groetjes en veel succes :p
mdc zegt:
Ik maak gekonfijte citroen zelf.In specialiteiten winkel kun je die ook kopen.
Groetjes en veel succes ;)
ayse zegt:
Bedankt voor dit gerecht,het is net weer iets anders dan de turkse keuken.;):D
Groetjes Ayse.
mdc zegt:
Kijk bij de gebruikers op blad 36.Bedankt voor jou interesse.
Groetjes :)