Recept
« Terug naar recepten
Tajine van lam met pruimen
PT120M
Tajine van lam met pruimen
Kooktip
Je kan er ook, samen met de pruimen, 1 eetlepel oranjebloesemwater bij doen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van lam met pruimen te bereiden
- Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
- Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
- Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
- Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
- Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Anna Koudys zegt:
Deze klinkt ook super, dus bij mijn favorieten :-)
Erwin Elens zegt: