Recept
« Terug naar recepten
Tamme eendenborst met peperkoeksaus
PT45M
Tamme eendenborst met peperkoeksaus
Een heerlijk tamme eendenborst met peperkoeksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tamme eendenborst met peperkoeksaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de plakjes ontbijtkoek 4 minuten.Maak de haricots verts schoon en blancheer ze in kokend water.Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.Leg ze in een kookpan samen met de fijngehakte sjalotten.Breng op smaak met zout en peper.Kook de aardappelen en laat ze even droog koken.Druk ze door een zeef.Doe de puree terug in de kookpan en voeg de boter toe.Houd de puree warm.Laat de wildfond met de rode wijn,banyuls en ontbijtkoek voor 2/3 inkoken.Giet de ingedikte saus door een fijne zeef en bind hem met een klontje boter.Karameliseer de appels in de suiker en zorg dat ze mooi bruin zijn.Kruid de eendenborstfilets met peper en zout en bak ze in de boter.Zorg dat de eend van binnen mooi rosé blijft.