KookJij

Tamme eendenborst met peperkoeksaus

Een heerlijk tamme eendenborst met peperkoeksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tamme eendenborst met peperkoeksaus te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de plakjes ontbijtkoek 4 minuten.Maak de haricots verts schoon en blancheer ze in kokend water.Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.Leg ze in een kookpan samen met de fijngehakte sjalotten.Breng op smaak met zout en peper.Kook de aardappelen en laat ze even droog koken.Druk ze door een zeef.Doe de puree terug in de kookpan en voeg de boter toe.Houd de puree warm.Laat de wildfond met de rode wijn,banyuls en ontbijtkoek voor 2/3 inkoken.Giet de ingedikte saus door een fijne zeef en bind hem met een klontje boter.Karameliseer de appels in de suiker en zorg dat ze mooi bruin zijn.Kruid de eendenborstfilets met peper en zout en bak ze in de boter.Zorg dat de eend van binnen mooi rosé blijft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst