Recept
« Terug naar recepten
tapas gebakken mosselen
PT15M
tapas gebakken mosselen
Een heerlijk tapas gebakken mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tapas gebakken mosselen te bereiden
Schrob de mosselen goed schoon en verwijder de baarden. Doe ze in een grote pan met de sjalotjes, de laurier en de takjes tijm en peterselie.Voeg zout toe en giet de wijn erbij. Stoom de mosselen 5min totdat ze opengaan. Verwijder de bovenste schelp van elke mossel en gooi die weg. Verdeel de mosselen in schelp over 4 ovenvaste borden. Bereid de kruidenboter van boter, fijngehakte peterselie, knoflook en fijngeknipte bieslook en smeer een royale hoeveelheid op elke mossel. Bak de mosselen 3 min op 190 graden totdat de kruidenboter gesmolten is.