Recept
« Terug naar recepten
Tapaskroketjes met Manchego kaas
PT60M
Tapaskroketjes met Manchego kaas
Een heerlijk tapaskroketjes met manchego kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
spaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapaskroketjes met Manchego kaas te bereiden
verwarm de olie op 180 graden.Snijd de kaas in driehoekjes van 2 centimeter dik of in blokjes van ongeveer de zelfde grootte.Doe de bloem in een plasticzakje en voeg peper en zout naar smaak toe.Breek het ei in een ondiep schaaltje en klop het water erdoor.Verdeel het paneermeel over een bord.Haal de stukjes kaas eerst door de bloem en vervolgens door het eimengsel.Rol ze tenslotte door het paneermeel zodat de stukjes rondom bedekt zijn.Leg ze op een groot bord in de koelkast tot u ze wilt serveren.Verhit vlak voor het serveren,de olie.Voeg de stukjes kaas toe,met 4 tegelijk zodat de temperatuur van de olie niet teveel daalt,en bak ze 2 minuten,tot de kaas net begint te smelten en ze rondom goudbruin zijn.Neem de blokjes kaas met de schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.Serveer ze heet met cocktailprikkers om ze aan te prikken.