Recept
« Terug naar recepten
Tarbot in spaghetti van aardappel met een lichte korst
PT60M
Tarbot in spaghetti van aardappel met een lichte korst
Een heerlijk tarbot in spaghetti van aardappel met een lichte korst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
cursus mijn fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot in spaghetti van aardappel met een lichte korst te bereiden
Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de 1/2 in.Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer,zodat de saus dik en glanzend wordt.Snij de aardappels bij zodat ze mooi rond zijn.Snij ze in dunne spaghetti-achtige reepjes.Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort,zodat de slierten heel blijven.Verwarm de oven voor op 180 graden.Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.Laat een pan met anti aanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in.Leg de tarbot erin en bak hem aan beide zijde krokant.Voeg de laatste 20 seconden een klontje boter toe.Zet de vis daarna nog 5 minuten in de oven.Leg de tarbot op borden.Klop de saus schuimig met een staafmixer en schep hem om de vis heen.Garneer met de kervelblaadjes en blokjes tomaat.