Recept
« Terug naar recepten
Tarbot op een zalf van ecquise aardappel
PT40M
Tarbot op een zalf van ecquise aardappel
Een heerlijk tarbot op een zalf van ecquise aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot op een zalf van ecquise aardappel te bereiden
Bereiding:
Boen de aardappelen schoon en schil ze heel dun. ( beawaar de schillen ).
Stoom de aardappelen ( evt koken ) tot ze door en door gaar zijn.
Druk de aardappelen 2 maal door de pureeknijper.
Zet de puree weg in een pan die is afgedekt met vet vrij papier.
Kook de gevogeltefond in tot deze iets stroperig is.
Bak de tarbot filet snel om en om in hete anti-aanbakpan met een drupje arachideolie en laat hem in aluminiumfolie iets doorgaren ( evt. in oven op 100 graden warm houden ).
Verwarm de room.
Klop de aardappel puree met 3 el olijfolie beetje bij beetje door de room tot de pureemooi zalvig is.'
Voeg zout naar smaak toe.
Voeg de morieljes toe aan de gevogeltefond en laat ze daarin 1 minuut gaar worden.
Roer beetj bij beetje 2 l olijfolie door de fond om de jus te binden.
Frituur de bewaarde aardappelschilletjes op het laatste moment in een flinke laag arachide olie.
Uitserveren:
Leg de tarbot in de hete puree op hete borden.
Schep de jus met de morieljes om de tarbot heen.
Leg hierop de gefrituurde aardappelschilletjes en de ham.
Boen de aardappelen schoon en schil ze heel dun. ( beawaar de schillen ).
Stoom de aardappelen ( evt koken ) tot ze door en door gaar zijn.
Druk de aardappelen 2 maal door de pureeknijper.
Zet de puree weg in een pan die is afgedekt met vet vrij papier.
Kook de gevogeltefond in tot deze iets stroperig is.
Bak de tarbot filet snel om en om in hete anti-aanbakpan met een drupje arachideolie en laat hem in aluminiumfolie iets doorgaren ( evt. in oven op 100 graden warm houden ).
Verwarm de room.
Klop de aardappel puree met 3 el olijfolie beetje bij beetje door de room tot de pureemooi zalvig is.'
Voeg zout naar smaak toe.
Voeg de morieljes toe aan de gevogeltefond en laat ze daarin 1 minuut gaar worden.
Roer beetj bij beetje 2 l olijfolie door de fond om de jus te binden.
Frituur de bewaarde aardappelschilletjes op het laatste moment in een flinke laag arachide olie.
Uitserveren:
Leg de tarbot in de hete puree op hete borden.
Schep de jus met de morieljes om de tarbot heen.
Leg hierop de gefrituurde aardappelschilletjes en de ham.