KookJij

Tartaar en mousse van zalm

Een heerlijk tartaar en mousse van zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar en mousse van zalm te bereiden

Blikje zalm openen. Zalm afgieten en vocht opvangen en apart zetten. Blaadje gelatine in koud water laten wellen. Graten en velletjes uit zalm verwijderen en de zalm in een keukenmachine doen. Van de gerookte zalm 50 gr. afhalen en deze bij de blikzalm voegen. Het opgevangen vocht van de zalm verhitten (magnetron) en de inmiddels zachte, uitgeknepen gelatine bij het vocht roeren. Mengsel in de keukenmache doen en de machine laten draaien tot je een mooi egale massa hebt. De slagroom kloppen en door de zalmmassa heen scheppen. Met een spuitzakje in glaasjes spuiten. In de koelkast laten opstijven (minimaal 30 minuten). Afmaken door de gesneden surimi er bovenop te leggen.

De overige gerookte zalm, de verse zalm en de kappertjes fijn snijden en door elkaar mengen samen met de gedroogde dille. De crème fraîche erdoor vermengen en er 4 tartaartjes van vormen.

Dit is lekker met knapperig stokbrood

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst