Recept
« Terug naar recepten
Tartaar en mousse van zalm
PT45M
Tartaar en mousse van zalm
Een heerlijk tartaar en mousse van zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar en mousse van zalm te bereiden
Blikje zalm openen. Zalm afgieten en vocht opvangen en apart zetten. Blaadje gelatine in koud water laten wellen. Graten en velletjes uit zalm verwijderen en de zalm in een keukenmachine doen. Van de gerookte zalm 50 gr. afhalen en deze bij de blikzalm voegen. Het opgevangen vocht van de zalm verhitten (magnetron) en de inmiddels zachte, uitgeknepen gelatine bij het vocht roeren. Mengsel in de keukenmache doen en de machine laten draaien tot je een mooi egale massa hebt. De slagroom kloppen en door de zalmmassa heen scheppen. Met een spuitzakje in glaasjes spuiten. In de koelkast laten opstijven (minimaal 30 minuten). Afmaken door de gesneden surimi er bovenop te leggen.
De overige gerookte zalm, de verse zalm en de kappertjes fijn snijden en door elkaar mengen samen met de gedroogde dille. De crème fraîche erdoor vermengen en er 4 tartaartjes van vormen.
Dit is lekker met knapperig stokbrood
De overige gerookte zalm, de verse zalm en de kappertjes fijn snijden en door elkaar mengen samen met de gedroogde dille. De crème fraîche erdoor vermengen en er 4 tartaartjes van vormen.
Dit is lekker met knapperig stokbrood