KookJij

Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks)

Een heerlijk tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) te bereiden

de zalm, kruiden, olie, citroensap en suiker goed vermengen en een nacht koelen.

voor het opmaken gebruik je bijvoorbeeld een blaadje lollorosso, rodesla en eikenbladsla. van de tartaar 3 torentjes maken die een driehoek op het bord vormen. daartussen het bouquetje sla schikken.
garneer met een lepeltje de geslagen room, zalmkaviaar en takjes dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lammert Datema

Lammert Datema zegt:
Ik ben op zoek naar de juiste spelling in de Scandinavische talen van de gemarineerde zal. Klopt het volgende?
Zweeds: Gravad lax
Noors: Graved laks
Deens: Gravet laks
De Deense spelling leidt ik af omdat u die gebruikt vanuit een Deens receptenboek.
In Nederland zie je de spellingen vaak door elkaar gebruikt, bijvoorbeeld Graved lax (Noors/Zweeds), Gravad laks (Zweeds/Noors).
Weet u hoe het precies zit?
Bij voorbaat dank voor een reactie.
Lammert Datema