Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks)
PT30M
Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks)
Een heerlijk tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van gravad lax (tatar af gravet laks) te bereiden
de zalm, kruiden, olie, citroensap en suiker goed vermengen en een nacht koelen.
voor het opmaken gebruik je bijvoorbeeld een blaadje lollorosso, rodesla en eikenbladsla. van de tartaar 3 torentjes maken die een driehoek op het bord vormen. daartussen het bouquetje sla schikken.
garneer met een lepeltje de geslagen room, zalmkaviaar en takjes dille.
voor het opmaken gebruik je bijvoorbeeld een blaadje lollorosso, rodesla en eikenbladsla. van de tartaar 3 torentjes maken die een driehoek op het bord vormen. daartussen het bouquetje sla schikken.
garneer met een lepeltje de geslagen room, zalmkaviaar en takjes dille.
Lammert Datema zegt:
Zweeds: Gravad lax
Noors: Graved laks
Deens: Gravet laks
De Deense spelling leidt ik af omdat u die gebruikt vanuit een Deens receptenboek.
In Nederland zie je de spellingen vaak door elkaar gebruikt, bijvoorbeeld Graved lax (Noors/Zweeds), Gravad laks (Zweeds/Noors).
Weet u hoe het precies zit?
Bij voorbaat dank voor een reactie.
Lammert Datema