Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van lam met gelee van kappertjes
PT45M
Tartaar van lam met gelee van kappertjes
Een heerlijk tartaar van lam met gelee van kappertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van lam met gelee van kappertjes te bereiden
Snijd de lamsfilet in zeer kleine blokjes en vermeng met de balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid stevig met peper en zout, en druppel citroensap naar smaak toe
Doe de Agar-Agar met de vloeistof in een pannetje en breng dit al roerend zachtjes aan de kook.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en roer er de witte wijnazijn, de gesnipperde uien, de gehakte augurkjes, de kappertjes en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
Giet dit mengsel op een niet te grote met huishoudfolie beklede plaat uit (2 tot 3mm dik). Laat in de koeling verder geleren.
Schil de aardappelen en snijd ze in haarfijne reepjes. Spoel ze goed en laat uitlekken.
Meng voor de vinaigrette de honing en de mosterd en roer er druppelsgewijs de koolzaadolie door tot een mooie emulsie. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee een druppelflacon.
Frituur de aardappelreepjes krokant op 180 graden en laat uitlekken op keukenpapier.
Presentatie:
Vul een klein glaasje een hoopje lamstartaar.
Snijd met een scherp mes kleine blokjes uit de gelee en leg die op de tartaar
Werk af met wat gefrituurde aardappeltjes reepjes en druppel er wat vinaigrette rondom.
Doe de Agar-Agar met de vloeistof in een pannetje en breng dit al roerend zachtjes aan de kook.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en roer er de witte wijnazijn, de gesnipperde uien, de gehakte augurkjes, de kappertjes en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
Giet dit mengsel op een niet te grote met huishoudfolie beklede plaat uit (2 tot 3mm dik). Laat in de koeling verder geleren.
Schil de aardappelen en snijd ze in haarfijne reepjes. Spoel ze goed en laat uitlekken.
Meng voor de vinaigrette de honing en de mosterd en roer er druppelsgewijs de koolzaadolie door tot een mooie emulsie. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee een druppelflacon.
Frituur de aardappelreepjes krokant op 180 graden en laat uitlekken op keukenpapier.
Presentatie:
Vul een klein glaasje een hoopje lamstartaar.
Snijd met een scherp mes kleine blokjes uit de gelee en leg die op de tartaar
Werk af met wat gefrituurde aardappeltjes reepjes en druppel er wat vinaigrette rondom.