Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van Provençaalse groenten
PT40M
Tartaar van Provençaalse groenten
Een heerlijk tartaar van provençaalse groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van Provençaalse groenten te bereiden
Ontvel en ontpit de tomaten en de paprika en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Snijd de ui en de venkelknol in ringen. Snijd de wortel en de courgette in kleine blokjes.
Kook de tuinbonen en de aspergepunten in water.
Hak de knoflook fijn.
Verwijder de blaadjes van de artisjokken. Hak ze fijn en giet er wat citroensap over om te voorkomen dat ze verkleuren.
Meng alle rauwe groenten en gekookte groenten behalve de asperges door elkaar. Roer er de pistou door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tijmblaadjes en de gehakte salie toe.
Maak tartaartjes van de groenten en schik ze op het midden van de borden, met de aspergepunten in een rijtje erover.
Maak een vinaigrette met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Giet rond het tartaartje een lepel vinaigrette.
Kook de tuinbonen en de aspergepunten in water.
Hak de knoflook fijn.
Verwijder de blaadjes van de artisjokken. Hak ze fijn en giet er wat citroensap over om te voorkomen dat ze verkleuren.
Meng alle rauwe groenten en gekookte groenten behalve de asperges door elkaar. Roer er de pistou door en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tijmblaadjes en de gehakte salie toe.
Maak tartaartjes van de groenten en schik ze op het midden van de borden, met de aspergepunten in een rijtje erover.
Maak een vinaigrette met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Giet rond het tartaartje een lepel vinaigrette.