KookJij

Tartaar van rode biet

Een heerlijk tartaar van rode biet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: julius Jaspers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van rode biet te bereiden

Leg de bieten met de schil naar boven in een braadslede. Besprenkel met olijfolie en voeg knoflook, zout en peper toe.

Gaar de bieten 90 min in een op 180*C voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Verwijder de schil van de bieten en snijd ze in plakken, dan in staafjes en dan in brunoise.

Meng de mayonaise met wasabi, rodewijnazijn, sjalot, augurk en peterselie en breng op smaak met zout en peper.

Meng de bieten met de saus en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

De bieten in de oven garen is heerlijk en de sappen van de biet gaat niets van verloren.
Voortaan laat ik de biet in de oven garen, het is super gezond !

En dit gerecht is fantastisch lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Gea, ik bedoel OP het buikje en OP het ruggetje :D
mia7

mia7 zegt:
Hallo Gea, garen met het buikje en ruggetje :D

Ja, dit is zo heerlijk uit de oven, de sappen blijven echt in de biet.
Veel succes met dit gerechtje Gea.

Groetjes mia :)
geabruining

geabruining zegt:
Hoi Mia, dit lijkt me erg lekker: zal ik vast gaan proberen. Wel even een vraagje: je schrijft "leg de bieten met de schil naar boven", hoe bedoel je dit??? Ze moeten in de schil garen in de oven: wellicht met het kontje/met het staartje??? Ik hoor graag van je!!! ;););)