De bieten in de oven garen is heerlijk en de sappen van de biet gaat niets van verloren.
Voortaan laat ik de biet in de oven garen, het is super gezond !
En dit gerecht is fantastisch lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van rode biet
PT15M
Tartaar van rode biet
Een heerlijk tartaar van rode biet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
julius Jaspers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van rode biet te bereiden
Leg de bieten met de schil naar boven in een braadslede. Besprenkel met olijfolie en voeg knoflook, zout en peper toe.
Gaar de bieten 90 min in een op 180*C voorverwarmde oven en laat afkoelen.
Verwijder de schil van de bieten en snijd ze in plakken, dan in staafjes en dan in brunoise.
Meng de mayonaise met wasabi, rodewijnazijn, sjalot, augurk en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Meng de bieten met de saus en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
Gaar de bieten 90 min in een op 180*C voorverwarmde oven en laat afkoelen.
Verwijder de schil van de bieten en snijd ze in plakken, dan in staafjes en dan in brunoise.
Meng de mayonaise met wasabi, rodewijnazijn, sjalot, augurk en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Meng de bieten met de saus en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Ja, dit is zo heerlijk uit de oven, de sappen blijven echt in de biet.
Veel succes met dit gerechtje Gea.
Groetjes mia :)
geabruining zegt:
mia7 zegt: