Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van zalm zoals in zuid Frankrijk
PT25M
Tartaar van zalm zoals in zuid Frankrijk
Een heerlijk tartaar van zalm zoals in zuid frankrijk recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van zalm zoals in zuid Frankrijk te bereiden
Snijd de zalm in zeer kleine blokjes, kruid met peper en zout en vorm er 4 ‘tartaartjes’ van. Zet deze in de koelkast tot gebruik.
Leg de sjalotjes, bieslook, hardgekookte eieren, paprika, kappertjes, augurkjes allemaal op aparte schaaltjes.
Besprenkel de rucola met dressing en verdeel deze daarna over de borden. Plaats de zalmrondjes in het midden van de borden en plaats rondom kleine hoeveelheden van de overige ingrediënten. Serveer als voorgerecht met verse toast of als hoofdgerecht met frieten.
Leg de sjalotjes, bieslook, hardgekookte eieren, paprika, kappertjes, augurkjes allemaal op aparte schaaltjes.
Besprenkel de rucola met dressing en verdeel deze daarna over de borden. Plaats de zalmrondjes in het midden van de borden en plaats rondom kleine hoeveelheden van de overige ingrediënten. Serveer als voorgerecht met verse toast of als hoofdgerecht met frieten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Loek zegt:
Als je bij de AH boodschappen doet (niet aan te raden) dan zal ik zelf kiezen voor gerookte zalm met een klein beetje 'verse' zalm, om het zoute en rokerige wat te verzachten van de gerookte zalm.
Als ik naar de visboer ga, dan zou ik alleen verse zalm gebruiken.
Dit omdat de AH-vis niet altijd echt de meest verse vissen hebben, wat wel echt nodig is voor dit gerecht (net zoals met steak tartare, kan je ook geen albert heijn steak pakken)