KookJij

Tartaar van zalm zoals in zuid Frankrijk

Een heerlijk tartaar van zalm zoals in zuid frankrijk recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van zalm zoals in zuid Frankrijk te bereiden

Snijd de zalm in zeer kleine blokjes, kruid met peper en zout en vorm er 4 ‘tartaartjes’ van. Zet deze in de koelkast tot gebruik.

Leg de sjalotjes, bieslook, hardgekookte eieren, paprika, kappertjes, augurkjes allemaal op aparte schaaltjes.

Besprenkel de rucola met dressing en verdeel deze daarna over de borden. Plaats de zalmrondjes in het midden van de borden en plaats rondom kleine hoeveelheden van de overige ingrediënten. Serveer als voorgerecht met verse toast of als hoofdgerecht met frieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Loek

Loek zegt:
Koken? dit gerecht moet je juist NIET koken! het is een 'tartare', dus rauw vlees, en in dit geval vis.
Als je bij de AH boodschappen doet (niet aan te raden) dan zal ik zelf kiezen voor gerookte zalm met een klein beetje 'verse' zalm, om het zoute en rokerige wat te verzachten van de gerookte zalm.
Als ik naar de visboer ga, dan zou ik alleen verse zalm gebruiken.

Dit omdat de AH-vis niet altijd echt de meest verse vissen hebben, wat wel echt nodig is voor dit gerecht (net zoals met steak tartare, kan je ook geen albert heijn steak pakken)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willemien , als ik mijn mening mag meedelen ,ik zou verse zalm gebruiken ofwel gerookte zalm ...maar het kan volgens mij ook met gekookte zalm.Ze alle drie eens proberen en dan je keuze maken ...welke is het lekkerste.Groetjes van ons 3 :);):p
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, De zalm in dit recept gebruik je dan gerookte of gewoon verse zalm en moet je dit dan eerst koken? Lijkt mij erg lekker ook in de zomer. :p:p