Recept
« Terug naar recepten
Tarte Tatin Tania
PT40M
Tarte Tatin Tania
Een heerlijk tarte tatin tania recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte Tatin Tania te bereiden
Het bakpapier in het bakblik leggen zodat er opstaande randen ontstaan. (Plooien van het bakpapier in de rand zijn niet te voorkomen)
De appels schillen, in kwarten snijden en van klokhuis ontdoen. Nogmaals de appelparten in de lengte doorsnijden. De appelpartjes met de bolle kant naar beneden in het bakblik leggen en bestrooien met kaneel.
De boter smelten en de yoghurt en suiker er doorheen roeren. Het ei en een snufje zout toevoegen en nog eens goed doorroeren. Bloem, griesmeel en bakpoeder er doorheen werken en de massa uitgieten over de appel.
25 minuten in een voorverwarmde oven 200°C plaatsen.
Na het bakken de taart voorzichtig ondersteboven op een schaal leggen en heel voorzichtig het bakpapier van de taart afhalen.
De appels schillen, in kwarten snijden en van klokhuis ontdoen. Nogmaals de appelparten in de lengte doorsnijden. De appelpartjes met de bolle kant naar beneden in het bakblik leggen en bestrooien met kaneel.
De boter smelten en de yoghurt en suiker er doorheen roeren. Het ei en een snufje zout toevoegen en nog eens goed doorroeren. Bloem, griesmeel en bakpoeder er doorheen werken en de massa uitgieten over de appel.
25 minuten in een voorverwarmde oven 200°C plaatsen.
Na het bakken de taart voorzichtig ondersteboven op een schaal leggen en heel voorzichtig het bakpapier van de taart afhalen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
corticobulbair zegt: