Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin van blanke stoofperen met Epoisse
PT30M
Tarte tatin van blanke stoofperen met Epoisse
Een heerlijk tarte tatin van blanke stoofperen met epoisse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cornelia v Diemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
TV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin van blanke stoofperen met Epoisse te bereiden
Vet de vormpjes dik in met boter en stooi er niet te zuinig rietsuiker in.
Leg de partjes peer in een mooi rondje in de vormpjes, let op; tarte tatin betekend dat de onderkant na het storten de bovenkant word,cdus netjes neerleggencen goed aanschuiven
nog een beetje rietsuiker erover,cen dan een plakje bladerdeeg erover leggen, eidooir iets mengen met een paar druppels water, en het bladerdeeg mee bestrijken. 20/25 min in de oven zetten.
Ondertussen de room met het takje rozemarijn net aan de kook brengen en even laten trekken van het vuur af met een deksel erop. Dan de stukjes epoisse erbij doen en laten smelten in de room evt nog even op het vuur warm maken als de kaas niet wil smelten. Goed roeren en alles door een zeef doen .
De tarte tatin storten, lepel de epoisse er langs en een paar druppels caramel, leg er een blaadje mint op .
Leg de partjes peer in een mooi rondje in de vormpjes, let op; tarte tatin betekend dat de onderkant na het storten de bovenkant word,cdus netjes neerleggencen goed aanschuiven
nog een beetje rietsuiker erover,cen dan een plakje bladerdeeg erover leggen, eidooir iets mengen met een paar druppels water, en het bladerdeeg mee bestrijken. 20/25 min in de oven zetten.
Ondertussen de room met het takje rozemarijn net aan de kook brengen en even laten trekken van het vuur af met een deksel erop. Dan de stukjes epoisse erbij doen en laten smelten in de room evt nog even op het vuur warm maken als de kaas niet wil smelten. Goed roeren en alles door een zeef doen .
De tarte tatin storten, lepel de epoisse er langs en een paar druppels caramel, leg er een blaadje mint op .
Mijn kookverhaal (Cornelia v Diemen)
Dit is een nagerecht, maar met een plukje gemarineerde witte kool en zonder de druppels caramel en rietsuiker op de peertjes is het een voorgerecht met een blaadje basilicum