Recept
« Terug naar recepten
Tartiflette
PT40M
Tartiflette
Een heerlijk tartiflette recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartiflette te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak in hete olie 250 gram blokjes ham bruin. Schep het uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Snij 800 gram vastkokende aardappels in plakjes en doe deze bij de ui in de pan. Bak, voorzichtig omscheppend, 5 minuten mee. Voeg dan 150 gram gemengde paddenstoelen toe en bak mee tot de paddenstoelen zacht zijn. Doe er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Haal de pan van het vuur en schep er voorzichtig 250 ml. crème fraîche en 200 gram in blokjes gesneden brie erdoor. Schep alles in een ovenschaal en strooi er nog 200 gram in blokjes gesneden brie over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Lekker met een salade.