Recept
« Terug naar recepten
Tartiflette uit Grenoble
PT60M
Tartiflette uit Grenoble
Een heerlijk tartiflette uit grenoble recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartiflette uit Grenoble te bereiden
1. Hak de ui, een half teentje look, en de sjalotten fijn en fruit alles met de spekblokjes in boter. Voeg de witte wijn of de bouillon toe en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout (let op met het zout).
Kook de aardappelen heel vast, laat ze niet al té gaar worden en laat ze wat afkoelen.
2. Snijd de aardappelen in schijven.
3. Gebruik een niet te grote, maar wat diepe overschotel. Wrijf deze in met look en boter.
Bouw daarin vier lagen:
laag 1: aardappelen
laag 2: uien en spek
laag 3: aardappelen (giet er de room bovenop)
laag 4: de reblochon in reepjes gesneden (naar keuze met of zonder korst). Leg de kaasreepjes in een diagonaal ruitjespatroon.
4. Verwarm de oven voor op 210°
5. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten garen. Laat eventueel nog even kort grillen voor een lichtbruin korstje.
Kook de aardappelen heel vast, laat ze niet al té gaar worden en laat ze wat afkoelen.
2. Snijd de aardappelen in schijven.
3. Gebruik een niet te grote, maar wat diepe overschotel. Wrijf deze in met look en boter.
Bouw daarin vier lagen:
laag 1: aardappelen
laag 2: uien en spek
laag 3: aardappelen (giet er de room bovenop)
laag 4: de reblochon in reepjes gesneden (naar keuze met of zonder korst). Leg de kaasreepjes in een diagonaal ruitjespatroon.
4. Verwarm de oven voor op 210°
5. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten garen. Laat eventueel nog even kort grillen voor een lichtbruin korstje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
menj zegt:
hubertina zegt:
Heb hem zelf een keer gemaakt met raclette kaas die ik nog over had, was ook wel lekker. Maar met een goede reblochon proef je bijna de stal !
Groet van Hubertina:p