Recept
« Terug naar recepten
Telor Boemboe Bali (eieren op z’n Balinees)
PT20M
Telor Boemboe Bali (eieren op z’n Balinees)
Een heerlijk telor boemboe bali (eieren op z’n balinees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Boemboe Bali (eieren op z’n Balinees) te bereiden
Snijd de ui in ringen en de tomaat in blokjes.
Fruit de ui aan in olie, samen met de blokjes tomaat, trassi, sambal, sereh, citroenblad en kippenbouillonpoeder.
Voeg water toe en ketjap manis.
Goed doorroeren.
Leg de eieren in de saus en laat dit inkoken.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Fruit de ui aan in olie, samen met de blokjes tomaat, trassi, sambal, sereh, citroenblad en kippenbouillonpoeder.
Voeg water toe en ketjap manis.
Goed doorroeren.
Leg de eieren in de saus en laat dit inkoken.
Eventueel op smaak brengen met peper en zout.