Recept
« Terug naar recepten
Temaki sushi
PT65M
Temaki sushi
Een heerlijk temaki sushi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Japan
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Temaki sushi te bereiden
Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren. Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel. Rijst helemaal laten afkoelen. Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden. Rosbief in reepjes snijden. Blaadjes waterkers van takjes plukken. Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
Bereiden
Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden. Randen bestrijken met wasabipasta. Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen. Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen. Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken. Op schaal leggen. Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven. Direct serveren.
Bereiden
Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden. Randen bestrijken met wasabipasta. Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen. Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen. Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken. Op schaal leggen. Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven. Direct serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Laila zegt:
bobbeltje zegt:
Toko Hoi Yun Rotterdam zegt: