KookJij

Tempé warung baru

Een heerlijk tempé warung baru recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tempé warung baru te bereiden

*Maak van de limoensap, laos en zout een "dressing" en giet die over de tempé-blokjes. Roer dat voorzichtig om: de blokjes mogen niet stuk gaan. Laat dat 15 - 20 minuten staan.
*Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit daarin aan de uien, knoflook, sambal, suiker en sereh. De uien moeten net bruin zijn geworden.
*Voeg nu de tempé blokjes bij de uien-preu en laat dit onder goed (maar voorzichtig) roeren een 5-tal minuten goed doorsudderen.
*Ondertussen in een andere pan de kippenbouillon met de kokoscrème verwarmen en eveneens goed doorroeren.
*Doe dan de inhoud van pan in de wadjan (wok) en laat dit mengsel ook nog even goed doorkoken

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

**De gesnipperde prei strooien we over de tempé.
*We geven hierbij witte rijst met bv. een vleesgerecht, een groentegerecht en wat droge spulletjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kookkunst

kookkunst zegt:
Ik heb het gerecht nagekookt met enkele kleine veranderingen. Ik had geen poeders en bruine basterdsuiker. Ik had wel nog sereh en plakjes laos in de vriezer en wat gula djawa. Ik was zeer te spreken over de smaak. Mijn gasten vonden het ook lekker.
Dus ik hou dit vegetarisch recept in mijn collectie. Bedankt.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Henk,Ja,tempé en tahu zijn verwisselbaar en ook tegelijkertijd te gebruiken.Er is geen verschil in verwerking.
Met vr.gr.Jan A.:?
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Leuk dat je de namen tempé, tahu en tofu verklaart. Maar zijn tempé en tahu inwisselbaar? Kan je dus dit gerecht op dezelfde wijze maken met tahu? Is er verschil in de verwerking?