**De gesnipperde prei strooien we over de tempé.
*We geven hierbij witte rijst met bv. een vleesgerecht, een groentegerecht en wat droge spulletjes.
Recept
« Terug naar recepten
Tempé warung baru
PT45M
Tempé warung baru
Een heerlijk tempé warung baru recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempé warung baru te bereiden
*Maak van de limoensap, laos en zout een "dressing" en giet die over de tempé-blokjes. Roer dat voorzichtig om: de blokjes mogen niet stuk gaan. Laat dat 15 - 20 minuten staan.
*Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit daarin aan de uien, knoflook, sambal, suiker en sereh. De uien moeten net bruin zijn geworden.
*Voeg nu de tempé blokjes bij de uien-preu en laat dit onder goed (maar voorzichtig) roeren een 5-tal minuten goed doorsudderen.
*Ondertussen in een andere pan de kippenbouillon met de kokoscrème verwarmen en eveneens goed doorroeren.
*Doe dan de inhoud van pan in de wadjan (wok) en laat dit mengsel ook nog even goed doorkoken
*Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit daarin aan de uien, knoflook, sambal, suiker en sereh. De uien moeten net bruin zijn geworden.
*Voeg nu de tempé blokjes bij de uien-preu en laat dit onder goed (maar voorzichtig) roeren een 5-tal minuten goed doorsudderen.
*Ondertussen in een andere pan de kippenbouillon met de kokoscrème verwarmen en eveneens goed doorroeren.
*Doe dan de inhoud van pan in de wadjan (wok) en laat dit mengsel ook nog even goed doorkoken
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Met vr.gr.Jan A.:?
kookkunst zegt:
Dus ik hou dit vegetarisch recept in mijn collectie. Bedankt.