Recept
« Terug naar recepten
Tempura van peren met kaneel-pistachenotensaus
PT35M
Tempura van peren met kaneel-pistachenotensaus
Een heerlijk tempura van peren met kaneel-pistachenotensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempura van peren met kaneel-pistachenotensaus te bereiden
Dit recept kunt u ook gebruiken met bijv. appel, banaan of perziken
Maak eerst het tempurabeslag door de bloem te mengen met het bakpoeder en het zout. Voeg nu een scheutje koud water en het ei er aan toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te dik, voeg dan nog wat koud water er aan toe. Bewaar het beslag tot gebruik in de koelkast. Maak nu de saus door de slagroom met de basterdsuiker halfstijf te kloppen. Voeg nu het kaneelpoeder en 2/3 van de gehakte pistachenoten toe en roer dit goed door elkaar. Bewaar dit ook in de koelkast tot gebruik. Schil vervolgens de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Droog vervolgens de peren met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf en haal ze per 2 helften door het beslag. Bak ze nu in schone frituurolie goudbruin en krokant. (niet te veel tegelijk!) Laat de helften uitlekken op keukenpapier en bak de overige peren op dezelfde wijze. Houd ze in de oven warm tot alle peerhelften zijn gebakken. Plaats per persoon 2 peerhelften op een bordje en garneer ze met de saus en een takje mint. Bestrooi op het laatst met de overgebleven gehakte pistachenoten.
Maak eerst het tempurabeslag door de bloem te mengen met het bakpoeder en het zout. Voeg nu een scheutje koud water en het ei er aan toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te dik, voeg dan nog wat koud water er aan toe. Bewaar het beslag tot gebruik in de koelkast. Maak nu de saus door de slagroom met de basterdsuiker halfstijf te kloppen. Voeg nu het kaneelpoeder en 2/3 van de gehakte pistachenoten toe en roer dit goed door elkaar. Bewaar dit ook in de koelkast tot gebruik. Schil vervolgens de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Droog vervolgens de peren met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Klop het teveel aan bloem eraf en haal ze per 2 helften door het beslag. Bak ze nu in schone frituurolie goudbruin en krokant. (niet te veel tegelijk!) Laat de helften uitlekken op keukenpapier en bak de overige peren op dezelfde wijze. Houd ze in de oven warm tot alle peerhelften zijn gebakken. Plaats per persoon 2 peerhelften op een bordje en garneer ze met de saus en een takje mint. Bestrooi op het laatst met de overgebleven gehakte pistachenoten.