Recept
« Terug naar recepten
Teriyaki aardappelspiesjes
PT50M
Teriyaki aardappelspiesjes
Een heerlijk teriyaki aardappelspiesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
domy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Teriyaki aardappelspiesjes te bereiden
Boen de aardappels goed schoon. Kook ze in de schil 15 minuten bijna gaar. Klop intussen een marinade van de sojasaus, sherry en sesamolie. Pers er met een knoflookpers de gember boven uit en klop dit goed door. Pel de aardappels en snij ze met de courgette in niet te kleine blokjes van gelijke grootte 9ca. 21/2 x 21/2 cm). Met schil en al verder bereiden kan ook. Laat eerst de aardappelblokjes 10 minuten marineren. Voeg dan pas de courgette toe en laat nogmaals 10 minuten marineren. Rijg 8 spiezen van telkens om en om aardappel en courgette. Verhit een grillpan. Vet deze goed in met olie en bak de spiezen in 8 minuten gaar en goudbruin.
bobbeltje zegt: