Recept
« Terug naar recepten
Terrine de campagne:
PT120M
Terrine de campagne:
Een heerlijk terrine de campagne: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van mijn eigen slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine de campagne: te bereiden
Doe het varkensvlees, de speklapjes, kippenlevers en spekblokjes in een keukenmachine en hak alles grof ( U moet dit 2 of 3 keer doen ).
Als U geen keukenmachine hebt, snijd het vlees dan met een scherp mes in een kleine stukjes.
Doe het gehakte vlees in een grote kom en voeg zeezout, peper, nootmuskaat, jeneverbessen en cognac toe.
Meng voorzichtig door elkaar en laat tenminste 6 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°.
Beboter een vorm van 20x7x9 cm.
Voeg de sjalotjes het ei toe aan het vlees en meng het voorzichtig.
Leg de laurierbladeren onder in de terrine en bekleed de vorm met het ontbijtspek.
Zorg ervoor dat het spek over de rand van de vorm hangt om zo de bovenkant te kunnen bedekken.
Lepel de vulling in de vorm en vouw de plakjes spek over de bovenkant.
Dek de bovenkant af met een vel goed ingevet bakpapier en wikkel vervolgens de hele terrine in aluminiumfolie.
Zet de terrine in een braadslee en giet er zoveel water bij dat het tot halverwege de schaal komt.
Bak de terrine zo anderhalf uur
au bain marie, totdat de paté loslaat van de zijkanten van de vorm.
Haal de terrine uit de braadslee en laat haar afkoelen, met het papier en folie er nog omheen.
Giet zodra de paté is afgekoeld het overtollige vocht weg en zet hem ten minste èèn week in de koelkast.
Het kan zijn dat er nog wat vocht uit de paté komt – dit is normaal en zorgt ervoor dat de paté niet uitdroogt.
Ga met een mes langs de binnenkant van de schaal om de paté los te maken en keer hem dan om boven een bord.
Serveer de paté in plakken.
Als U geen keukenmachine hebt, snijd het vlees dan met een scherp mes in een kleine stukjes.
Doe het gehakte vlees in een grote kom en voeg zeezout, peper, nootmuskaat, jeneverbessen en cognac toe.
Meng voorzichtig door elkaar en laat tenminste 6 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°.
Beboter een vorm van 20x7x9 cm.
Voeg de sjalotjes het ei toe aan het vlees en meng het voorzichtig.
Leg de laurierbladeren onder in de terrine en bekleed de vorm met het ontbijtspek.
Zorg ervoor dat het spek over de rand van de vorm hangt om zo de bovenkant te kunnen bedekken.
Lepel de vulling in de vorm en vouw de plakjes spek over de bovenkant.
Dek de bovenkant af met een vel goed ingevet bakpapier en wikkel vervolgens de hele terrine in aluminiumfolie.
Zet de terrine in een braadslee en giet er zoveel water bij dat het tot halverwege de schaal komt.
Bak de terrine zo anderhalf uur
au bain marie, totdat de paté loslaat van de zijkanten van de vorm.
Haal de terrine uit de braadslee en laat haar afkoelen, met het papier en folie er nog omheen.
Giet zodra de paté is afgekoeld het overtollige vocht weg en zet hem ten minste èèn week in de koelkast.
Het kan zijn dat er nog wat vocht uit de paté komt – dit is normaal en zorgt ervoor dat de paté niet uitdroogt.
Ga met een mes langs de binnenkant van de schaal om de paté los te maken en keer hem dan om boven een bord.
Serveer de paté in plakken.
Fred Combrink zegt:
en hij hoeft niet echt een week in de koeling te staan.