Recept
« Terug naar recepten
Terrine van brie en blauwkaas met pijnpitten
PT15M
Terrine van brie en blauwkaas met pijnpitten
Een heerlijk terrine van brie en blauwkaas met pijnpitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van brie en blauwkaas met pijnpitten te bereiden
Meng de brie in de keukenmachine met 50 g boter. Draai hiervan een rolletje in aluminiumfolie met een lengte die iets korter is dan de terrinevorm. Laat ongeveer twee uur opstijven in de koelkast. Rooster in een droge koekenpan 80 gram van de pijnboompitten goudbruin.
Bereiding
Bedek de bodem en opstaande randen van de terrinevorm met plastic huishoudfolie.
Mix met een vork de bleu de Bresse met 50 g boter en doe hiervan ongeveer een derde deel in de terrinevorm.
Rol het opgesteven rolletje brie door de pijnboompitten. Lichtjes aandrukken, zodat de pitten aan de kaas blijven kleven. Leg dit rolletje in het midden van de bleu de Bresse in de vorm. Spatel de rest van het bleu de Bresse-mengsel naast en over het rolletje. Goed aandrukken met een lepel, zodat er geen luchtbellen ontstaan. Het plastic folie vervolgens dichtvouwen. Laat tenminste vier uur in de koelkast opstijven.
TIP: Na 24 uur rusten in de koeling is de smaak nog intenser. De terrine is enkele dagen houdbaar, dus ook bij minder personen hoeft het maken van een terrine met deze omvang geen bezwaar te zijn. Dan wordt 't een keer extra genieten.
Serveren
Serveren op een bordje met eikenbladsla, die is aangemaakt met wat notenolie, de resterende pijnboompitten, peper en zout.
Bereiding
Bedek de bodem en opstaande randen van de terrinevorm met plastic huishoudfolie.
Mix met een vork de bleu de Bresse met 50 g boter en doe hiervan ongeveer een derde deel in de terrinevorm.
Rol het opgesteven rolletje brie door de pijnboompitten. Lichtjes aandrukken, zodat de pitten aan de kaas blijven kleven. Leg dit rolletje in het midden van de bleu de Bresse in de vorm. Spatel de rest van het bleu de Bresse-mengsel naast en over het rolletje. Goed aandrukken met een lepel, zodat er geen luchtbellen ontstaan. Het plastic folie vervolgens dichtvouwen. Laat tenminste vier uur in de koelkast opstijven.
TIP: Na 24 uur rusten in de koeling is de smaak nog intenser. De terrine is enkele dagen houdbaar, dus ook bij minder personen hoeft het maken van een terrine met deze omvang geen bezwaar te zijn. Dan wordt 't een keer extra genieten.
Serveren
Serveren op een bordje met eikenbladsla, die is aangemaakt met wat notenolie, de resterende pijnboompitten, peper en zout.
yvonne zegt:
Bij de categorie staat dat het een nagerecht is.
Ik zou het eerder als voorgerechten of salades aanbieden.
gr.
Yvonne