Recept
« Terug naar recepten
Terrine van Limburgse kaasjes met zwarte pruimen
PT90M
Terrine van Limburgse kaasjes met zwarte pruimen
Een heerlijk terrine van limburgse kaasjes met zwarte pruimen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van Limburgse kaasjes met zwarte pruimen te bereiden
Bekleed de terrine vorm met de grottenkaas, ontdaan van de korst.
Verwarm intussen de room, port en zout en voeg de val Dieu en geweekte gelatine toe.
Maak hiervan een gladde massa met de staafmixer.
Wacht tot de massa hangend is geworden en spatel hierdoor het in kleine brunoise gesneden stinkkaasje.
Giet de massa in de vorm en vouw dicht met de overhangende grottenkaas.
Koel in de ijskast of vriezer. Snij hierna plakken van 1 tot 1,5 cm dik en laat op kamer temperatuur komen.
Breng de rode wijn met de suiker en de specerijen aan de kook en leg de pruimen erin tot ze warm zijn.
Verwarm intussen de room, port en zout en voeg de val Dieu en geweekte gelatine toe.
Maak hiervan een gladde massa met de staafmixer.
Wacht tot de massa hangend is geworden en spatel hierdoor het in kleine brunoise gesneden stinkkaasje.
Giet de massa in de vorm en vouw dicht met de overhangende grottenkaas.
Koel in de ijskast of vriezer. Snij hierna plakken van 1 tot 1,5 cm dik en laat op kamer temperatuur komen.
Breng de rode wijn met de suiker en de specerijen aan de kook en leg de pruimen erin tot ze warm zijn.
Natascha Vantuykom zegt: