Recept
« Terug naar recepten
Terrine van paddestoelen
PT30M
Terrine van paddestoelen
Een heerlijk terrine van paddestoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van paddestoelen te bereiden
Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje of vochtige doek. Verwijder indien nodig resterende aarde. Hak ze grof en sauteer ze in een pan met de olie. Kruid met peper en zout. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Maal het in blokjes gesneden varkensgebraad en de spekreepjes met behulp van een vleesmolen, bij voorkeur een elektrische.N.B.: Indien je geen vleesmolen hebt, kan je ook het vlees van een worst gebruiken! Het is wel niet zo lekker, bovendien vetter en minder typisch, aan jou de keuze.
Meng in een grote kom het gemalen vlees met de fijngehakte knoflook, peterselie, ei, cognac, porto, peper en zout, en als laatste de champignons. Om na te gaan of het mengsel goed gekruid is, maak je een balletje van een klein beetje vulling en bak het in een pan.Giet alles in een geoliede terrine en druk goed aan met de handen.
Zet de terrine in een ovenschotel met warm water. Laat 1 u en 15 minuten bakken in een warme oven op 200°C ( stand 6 - 7)Laat afkoelen. Na 12 uur rusten in de koelkast is de terrine klaar. Heerlijk op lichgeroosterd boerenbrood, vergezeld van krulsla en spekjes.
Maal het in blokjes gesneden varkensgebraad en de spekreepjes met behulp van een vleesmolen, bij voorkeur een elektrische.N.B.: Indien je geen vleesmolen hebt, kan je ook het vlees van een worst gebruiken! Het is wel niet zo lekker, bovendien vetter en minder typisch, aan jou de keuze.
Meng in een grote kom het gemalen vlees met de fijngehakte knoflook, peterselie, ei, cognac, porto, peper en zout, en als laatste de champignons. Om na te gaan of het mengsel goed gekruid is, maak je een balletje van een klein beetje vulling en bak het in een pan.Giet alles in een geoliede terrine en druk goed aan met de handen.
Zet de terrine in een ovenschotel met warm water. Laat 1 u en 15 minuten bakken in een warme oven op 200°C ( stand 6 - 7)Laat afkoelen. Na 12 uur rusten in de koelkast is de terrine klaar. Heerlijk op lichgeroosterd boerenbrood, vergezeld van krulsla en spekjes.