Recept
« Terug naar recepten
Terrine van parelhoen gevuld met champignons
PT75M
Terrine van parelhoen gevuld met champignons
Een heerlijk terrine van parelhoen gevuld met champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wiel Rekko
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van parelhoen gevuld met champignons te bereiden
Been de parelhoenders uit als galantine ( rond om het karkas).
Cutter het vlees van de poten.
Voeg er room aan toe en maak er een farce van.
Breng de farce op smaak met peper en zout.
Borstel de champignons schoon en halveer ze.
Blancheer de champignons heel even af, laat ze koud worden en meng ze door de farce.
Bekleed de terrine met plasticfolie en leg de parelhoeders met vel erin.
Vul de terrine af met de farce, vouw de folie dicht en sluit af met plastic.
Gaar het in de oven au bain marie op 150 graden Celcius met het deksel erop in 35 minuten.
Snijd de rettich heel fijn julienne.
Blancheer parels van de wortel.
Pluk de veldsla en was deze.
Roer voor de dressing azijn met olie door elkaar en breng op smaak met peper, zout, saffraan en poedersuiker.
Cutter het vlees van de poten.
Voeg er room aan toe en maak er een farce van.
Breng de farce op smaak met peper en zout.
Borstel de champignons schoon en halveer ze.
Blancheer de champignons heel even af, laat ze koud worden en meng ze door de farce.
Bekleed de terrine met plasticfolie en leg de parelhoeders met vel erin.
Vul de terrine af met de farce, vouw de folie dicht en sluit af met plastic.
Gaar het in de oven au bain marie op 150 graden Celcius met het deksel erop in 35 minuten.
Snijd de rettich heel fijn julienne.
Blancheer parels van de wortel.
Pluk de veldsla en was deze.
Roer voor de dressing azijn met olie door elkaar en breng op smaak met peper, zout, saffraan en poedersuiker.