Recept
« Terug naar recepten
Tete de veau
PT30M
Tete de veau
Een heerlijk tete de veau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tete de veau te bereiden
Het vlees garen in de sterke bouillon.
Gebruikt u kalfspoulet dan rustig aanbraden.
Voeg de gesnipperde ui, de geperste knoflook en basilicum toe.
Als het vlees gaar is de tongen van het vel ontdoen en in stukjes snijden.
Snij de champignons in plakjes.
Gaar deze met de madeira, een flinke scheut worcestersaus en de soja ketjap in de bouillon.
Voeg de tomatenpuree en naar smaak zout en peper toe.
Laat wat boter smelten in een pan en voeg schep voor schep het meel toe om een roux te maken.
Bindt de tete de veau tot de gewenste dikte.
Heerlijk met rijst.
serveren met augurkjes en hard gekookte eieren.
Gebruikt u kalfspoulet dan rustig aanbraden.
Voeg de gesnipperde ui, de geperste knoflook en basilicum toe.
Als het vlees gaar is de tongen van het vel ontdoen en in stukjes snijden.
Snij de champignons in plakjes.
Gaar deze met de madeira, een flinke scheut worcestersaus en de soja ketjap in de bouillon.
Voeg de tomatenpuree en naar smaak zout en peper toe.
Laat wat boter smelten in een pan en voeg schep voor schep het meel toe om een roux te maken.
Bindt de tete de veau tot de gewenste dikte.
Heerlijk met rijst.
serveren met augurkjes en hard gekookte eieren.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers