Recept
« Terug naar recepten
Thaise curries (Groen en Rood)
PT15M
Thaise curries (Groen en Rood)
Een heerlijk thaise curries (groen en rood) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise curries (Groen en Rood) te bereiden
*Al naar gelang men groene curry wil hebben of rode neemt men de groene of rode lomboks.
*Hoe scherper men het wil .
1).Hoe meer zaadlijsten en zaadjes we laten zitten,des te meer rawits van de goede kleur men gebruikt.
Over het algemeen is de groene Thaise curry in Thailand scherper dan de rode.
Alle ingredienten gaan in de keukenmachine en worden daar tot een homogene rode of groene pasta gedraaid.
*********************************************************
RODE CURRY II
De vers geroosterde en daarna gemalen kruiden met de andere ingredienten tot een homogene pasta draaien in een keuken machine. Eventueelwat olie toevoegen als de pasta dreigt te droog te worden.
*Hoe scherper men het wil .
1).Hoe meer zaadlijsten en zaadjes we laten zitten,des te meer rawits van de goede kleur men gebruikt.
Over het algemeen is de groene Thaise curry in Thailand scherper dan de rode.
Alle ingredienten gaan in de keukenmachine en worden daar tot een homogene rode of groene pasta gedraaid.
*********************************************************
RODE CURRY II
De vers geroosterde en daarna gemalen kruiden met de andere ingredienten tot een homogene pasta draaien in een keuken machine. Eventueelwat olie toevoegen als de pasta dreigt te droog te worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Voor het normale gebruik neemt men per pond vlees / vis / groente minimaal 2 eetlepels curry, die eerst 5 minuten wordt gefruit in olie in bv een wok.