Recept
« Terug naar recepten
Thaise Garnalen Soep
PT45M
Thaise Garnalen Soep
Een heerlijk thaise garnalen soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Thaise Garnalen Soep te bereiden
1).Kook de garnalen gaar(1 à 2 minuten in kokend water), giet af en koel onder de koude kraan en zet apart.
2).Zet de kokosmelk op met de kippenbouillon en de sereh, laos en de blaadjes djeruk purut. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Gooi alles door een zeef en vang de basissoep op in een grote pan. Druk de bestanddelen in de zeef goed uit en gooi dat weg.
3).Breng de basissoep weer aan de kook en voeg toe de Nam Pla, de klein gesneden gemengde paddenstoelen, limoensap, suiker, kerrie en de sambal (Badjak).
4).Week de dunne rijstnoedels gedurende 6 minuten in kokend heet water en spoel af onder de koude kraan.
Nu kan de soep worden opgediend.
2).Zet de kokosmelk op met de kippenbouillon en de sereh, laos en de blaadjes djeruk purut. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Gooi alles door een zeef en vang de basissoep op in een grote pan. Druk de bestanddelen in de zeef goed uit en gooi dat weg.
3).Breng de basissoep weer aan de kook en voeg toe de Nam Pla, de klein gesneden gemengde paddenstoelen, limoensap, suiker, kerrie en de sambal (Badjak).
4).Week de dunne rijstnoedels gedurende 6 minuten in kokend heet water en spoel af onder de koude kraan.
Nu kan de soep worden opgediend.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: In voorverwarmde diepe borden of kommen de rijstnoedels verdelen, dan de paksoi, vervolgens de garnalen. Giet hier op de kokende soep en bestrooi met de dungesneden lenteuitjes.
bametz-saffrie zegt:
Met een chinees biertje....