Recept
« Terug naar recepten
Thaise kip met cashewnoten
PT20M
Thaise kip met cashewnoten
Een heerlijk thaise kip met cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kip met cashewnoten te bereiden
Kipblokjes marineren in 1 eetl sojasaus, flink wat gemalen peper uit de molen, 1 eetl sesamolie. Even in laten trekken, maar eerst 2 eetl bloem erdoor mengen.
Ondertussen uien, paprika's, lente-uitjes, en champignions in GROTE stukken snijden.
In wat olie het vlees snel en op hoog vuur bruin bakken.
Er bij blijven staan en constant omschudden (ben geen favoriet van roeren, omdat de ingrediënten daar vaak wat 'verlepter' door gaan uitzien).
Als het vlees gaar en bruin is, vuur uit.
In andere pan, weer wat olie en de in kleine stukjes gesneden knoflook, in stukjes gesneden pepertje en geraspte gember kort bakken (uitkijken dat knoflook niet aan gaat branden: dus héél kort aanbakken!!)
Groenten erbij doen en op hoog vuur, constant omschudden. Let erop dat de groenten gaar zijn, maar nog wel knapperig zijn!! 2 eetl oestersaus, 1 eetl vissaus en 1 eetl bruine suiker erdoor en blijven omschudden. Vlees erdoor, handjevol cashewnoten, en eventueel nog op smaak brengen met iets zout, nog extra halve of hele eetl vissaus en/of nog extra halve of hele eetl oestersaus.
Ondertussen uien, paprika's, lente-uitjes, en champignions in GROTE stukken snijden.
In wat olie het vlees snel en op hoog vuur bruin bakken.
Er bij blijven staan en constant omschudden (ben geen favoriet van roeren, omdat de ingrediënten daar vaak wat 'verlepter' door gaan uitzien).
Als het vlees gaar en bruin is, vuur uit.
In andere pan, weer wat olie en de in kleine stukjes gesneden knoflook, in stukjes gesneden pepertje en geraspte gember kort bakken (uitkijken dat knoflook niet aan gaat branden: dus héél kort aanbakken!!)
Groenten erbij doen en op hoog vuur, constant omschudden. Let erop dat de groenten gaar zijn, maar nog wel knapperig zijn!! 2 eetl oestersaus, 1 eetl vissaus en 1 eetl bruine suiker erdoor en blijven omschudden. Vlees erdoor, handjevol cashewnoten, en eventueel nog op smaak brengen met iets zout, nog extra halve of hele eetl vissaus en/of nog extra halve of hele eetl oestersaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marian zegt:
Angelique zegt:
ayse zegt:
Alles goed jou?
Wat een lekker gerecht is dit en zo snel ;):)
dank je voor dit recept.
Heb jij weleens sotasoep gemaakt?
ik ben opzoek naar de echte lekkere soutasoep
:p:p:p:p
Groetjes en een fijn weekend voor jullie.
:D
esmarc zegt:
heb de bloem gebruikt om kanpperig vlees te krijgen(niet om te binden) je zou bij de toko ook van die zakjes kunnen kopen voor een kanpperig korstje om het vlees (ben even de naam kwijt....maar je weet denk ik wel wat ik bedoel)
wanneer het gaat om het binden zou ik inderdaad maizena gebruiken en niet zo snel bloem..
bedankt voor je reactie!!
groetjes Esther
azieindewok zegt:
Loran zegt: