Recept
« Terug naar recepten
Thaise kip saté
PT25M
Thaise kip saté
Een heerlijk thaise kip saté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kip saté te bereiden
Snijd de kip in lange dunne plakjes van ongeveer 6 cm.
Stamp de koriander, komijn, citroengras, laos en djeroek in de vijzel tot een mengsel. Voeg dit toe aan de kip en roer goed.
Voeg suiker, zout, kerriepoeder, olie en kokosroom toe aan de kip en roer goed.
Laat de kip 2 uur marineren.
Rijg één stukje kip aan een saté stokje.
Gril de kip in korte tijd op een BBQ gaar.
Saté saus:
Verhit de kokosroom en sudder deze totdat er olie aan de oppervlakte verschijnt.
Voeg de onoff spices Thaise rode currypasta toe en kook de saté saus totdat alle ingrediënten aromatisch zijn.
Breng op smaak met de palmsuiker en vissaus en voeg de pinda’s toe.